Benvingudes sigueu totes les persones que visiteu aquest racó i que llegiu els nostres escrits.

divendres, 5 de juny del 2009


Plataforma de Castelló en defensa de la Llei 39/2006
de promoció de l’autonomia personal i atenció
a les persones en situació de dependència

E-mail: castello.autonomiadependencia@gmail.com

MANIFEST DE LA CONCENTRACIÓ DEL 7 DE MAIG


Des de totes les Plataformes en Defensa de la Llei 39/2006 de promoció de l'autonomia personal i atenció a les persones en situació de dependència de les províncies d'Alacant, València i Castelló, dediquem aquesta trobada a les persones amb dependència que no han pogut arribar a gaudir d’aquells serveis i prestacions als quals tenien dret per llei.

Avui ens reunim ací per a homenatjar amb el nostre especial record a aqueixes prop de 6.000 ciutadanes i ciutadans amb dependència, que van morir a la Comunitat Valenciana durant aquest període de més de dos anys que ja duu en vigor aquesta Llei i sense la seua correcta aplicació.

Cadascuna d'aquestes persones té nom i cognoms i deixen una història darrere de lluita per seguir endavant, amb una esperança que no han vist feta realitat: l'esperança de beneficiar-se d'uns recursos que podien haver fet la seua vida menys dura, evitant molt de sofriment, molt de dolor i que hagueren millorat la seua qualitat de vida quotidiana, així com la de les seues famílies i entorn.

També volem expressar el nostre més sincer reconeixement a les i els familiars d'aquestes persones que ja no poden acompanyar-nos en el camí de la reivindicació perquè no s'obstaculitze el desenvolupament dels nostres drets.

Aquestes famílies que són la sustentació diària de tantes persones en situació de dependència i que, en els casos de les persones ja mortes, han estat testimonis, i també han patit l'angoixa, desesperació i impotència de veure com se'ls desmereixia al no proporcionar-se'ls aquelles atencions que necessitaven amb urgència per a poder cuidar-les millor.

I finalment, volem que aquesta trobada servisca també com acte de denúncia. Denúncia a la incompetència de qui ostenten el poder en la nostra Comunitat Autònoma.

El Consell Valencià és el gran responsable que totes aquestes persones no hagen tingut els recursos que necessitaven. Perquè el Govern de la Generalitat Valenciana està boicotejant des del principi i sistemàticament la correcta i adequada implementació de la Llei, que anteriorment havien votat al Parlament.

El Govern Valencià ens ha utilitzat i ens utilitza com arma llancívola contra el Govern Central, marginant, ignorant i menyspreant el sofriment de les persones que estem en situació de dependència i de les nostres famílies. Doncs no oblidem que som la baula més vulnerable i necessitada de la cadena.

Exigim el respecte que com persones ens mereixem, entenent i considerant que la utilització política i partidista de les nostres problemàtiques socials i personals atenta contra la nostra dignitat personal i col·lectiva, demostrant una manca d'ètica professional així com de sensibilitat personal i política per part de qui governen, així com de qui exerceixen d'oposició que sembla que ens veuen com simples objectes de manipulació social i ciutadana. Apel·lant al seu sentit comú i honestedat els emplacem a modificar el seu comportament.

El que les i els professionals de la política anomenen benestar social no sembla ser més que una poderosa arma de confrontació de partits polítics, però, no obstant això, ho defineixen com respecte als nostres drets i qualitat de vida per al nostre col·lectiu (persones amb diversitat funcional, o discapacitat, i en situació de dependència) quan això és així únicament en el discurs, perquè la crua i trista realitat és que les normes i lleis que es refereixen al nostre col·lectiu no són més que paper mullat en la majoria dels casos.

Senyors i senyores del Govern Valencià, veiem que miren cap a altre costat i no els importa gens ni mica el perjudici que s'està produint amb aquest boicot a una Llei destinada a dignificar la vida de tantes persones que necessitem ajuda per a realitzar la majoria de les activitats bàsiques de la vida diària, un suport fonamental perquè puguem desenvolupar la màxima autonomia personal.

És per això que volem manifestar la nostra repulsa col·lectiva i la nostra ferma decisió de seguir lluitant per a fer efectiva la Llei 39/2006 de promoció de l'autonomia personal i atenció a les persones en situació de dependència.

Per a exigir que es complisca i s'implemente de manera correcta; perquè no hi hagen més casos de ciutadanes i ciutadans que moren sense rebre les atencions que els corresponen per llei, alhora que demanem responsabilitats i consciència al Consell de la Generalitat Valenciana i especialment al seu President Francisco Camps.

PERQUÈ ELLES I ELLS TAMBÉ TENIEN DRET!

APLICACIÓ DE LA LLEI JA!

Castelló de la Plana, a 7 de maig de 2009.