Benvingudes sigueu totes les persones que visiteu aquest racó i que llegiu els nostres escrits.

dijous, 24 de juliol del 2008

AMB CAMES QUE RODEN (23)

JORNADES DE TREBALL EN L’ÀMBIT SOCIAL

Com cada any, la Fundació Isonomía organitza les Jornades de Treball en l’Àmbit Social, que es van celebrar el 24 de juny a la sala de juntes de l’edifici de Rectorat de l’UJI, que enguany arriben a la seua IX edició. En aquesta ocasió l’eix central de les Jornades van ser els 60 anys de drets humans, amb una taula redona titulada “La incorporació de les dones en els drets de l’home”.

Durant la primera part de les Jornades es va dur a terme el VI Fòrum Associatiu, punt de reunió perquè les associacions de la província de Castelló inscrites es conegueren, intercanviaren informació i encetaren noves col·laboracions que les porten a treballar en xarxa per tal d’aprofitar recursos i esforços.

Enguany també van estar presents membres del Fòrum de Vida Independent, que compta amb més de 700 integrants arreu de l’Estat espanyol -55 al País Valencià-, una comunitat virtual que té com a finalitat la plena integració de les persones amb diversitat funcional en tots els àmbits de la societat, així com fer realitat el paradigma de la Vida Independent, un model que propugna que, fins i tot les persones que experimentem una situació de dependència, puguem exercir, en igualtat de condicions, la plena capacitat d’elecció i presa de decisions en tots i cadascun dels aspectes que atanyen les nostres pròpies vides.

Les persones membres del Fòrum de Vida Independent van exposar la seua visió dels drets humans i van ressaltar la importància de l’entrada en vigor, el proppassat dia 3 de maig, de la Convenció internacional sobre els drets de les persones amb discapacitat.


Mar Dalmau Caselles / Cèsar Gimeno i Nebot
(publicat al núm. 86 de VOX UJI. Juliol 2008)