Benvingudes sigueu totes les persones que visiteu aquest racó i que llegiu els nostres escrits.

dimecres, 19 de març del 2008

AMB CAMES QUE RODEN (17)

Les diverses “barreres” (arquitectòniques, urbanístiques, socials...) que la societat ens crea a les persones amb diversitat funcional dificulten molt la nostra vida diària. Però no oblidem que la societat no és cap organisme amb vida pròpia, si no que està formada per persones que amb els nostres actes quotidians manifestem l’actuació d’aquella. Un cas ben senzill i que fa entenedora la definició sobre la discapacitat de la Convenció sobre els drets de les persones amb discapacitat, que diu que els factors que ens causa la discapacitat són els impediments que trobem en tots els àmbits i a tots els nivells, és el d’aquelles persones que aparquen els seus cotxes tot just davant les rampes impedint-nos l’accés a les voreres. Sovint, aquestes persones no són conscients que amb aqueixa acció estan causant la discapacitat d’una veïna o veí amb mobilitat reduïda. Això d’imputar la “culpa” a la societat és un recurs fàcil i que sembla tranquil·litzar les consciencies, però són les persones qui causen o agreugen la discapacitat del proïsme.
El Grup d'Investigació, Anàlisi i Treball sobre Discapacitat de la Fundació Isonomia
ha tingut la iniciativa de demanar la col·laboració de la ciutadania per elaborar un book fotogràfic que reflexe els greuges que suportem, de manera quotidiana, les persones amb diversitat funcional.
Les ciutadanes i els ciutadans, que així ho desitgen, poden enviar les seues fotografies al correu electrònic
orti
@isonomia.uji.es o a l'adreça postal de la Fundació Isonomia per a la Igualtat d'Oportunitats, Universitat Jaume I de Castelló de la Plana. Campus Riu Sec. ESTCE. Edifici TD, planta baixa. 12071 Castelló de la Plana.
Les fotografies seran exposades en la pàgina web
http://isonomia.uji.es fent esment de la persona autora, sempre que aquesta ho autoritze, y no descartant la probabilitat de realitzar, més endavant, una exposició itinerant sobre les barreres socials que impedeixen que les persones amb diversitat funcional gaudim d’una igualtat de condicions efectiva.

Mar Dalmau Caselles / Cèsar Gimeno i Nebot
(publicat al núm. 74 del VOX UJI. Maig 2007)