Benvingudes sigueu totes les persones que visiteu aquest racó i que llegiu els nostres escrits.

dimecres, 19 de març del 2008

AMB CAMES QUE RODEN (15)

El proppassat dia 14 de desembre, María José Ortí Porcar, en qualitat de coordinadora del Grup d'Investigació, Anàlisi i Treball sobre Discapacitat, i Soledad Arnau Ripollés, habitual col·laboradora del grup, van comparèixer davant de la Comissió especial d'estudi de les situacions de dependència de la Comunitat Valenciana, en l'edifici de les Corts Valencianes, per fer aportacions que pogueren reflectir-se en el futur desenvolupament de la Llei de promoció de l’autonomia personal i atenció a les persones en situació de dependència.
Les aportacions realitzades coincideixen amb les conclusions fruit dels debats i reflexions derivades de les sessions de treball que va celebrar el nostre grup durant 2006 sobre el tema monogràfic que van triar les persones que hi participen: vida autònoma en les persones amb discapacitat. Així, els aspectes a tenir en compte a l’hora de promoure una vida autònoma entesa com “la capacitat de poder prendre les pròpies decisions sobretot allò que els afecta” són:
1. Estudi dels aspectes legals i jurídics.
2. Foment de les habilitats socials en les persones amb discapacitat.
3. Promoció de l'autonomia personal i la vida independent pel que fa a l'oci, la llar, la comunitat, la salut i la seguretat.
4. Desenvolupament de la integració sociolaboral.
5. Pensions i ajudes que facen factible l'autonomia econòmica.
6. Accés a les ajudes tècniques.
(Per raons d'espai en la maquetació d'aquest número del VOX UJI no van publicar el següent paràgraf:
Abans d’acabar volem indicar que aquesta convocatòria per part de les Corts Valencianes demostra que el Grup d’Investigació, Anàlisi i Treball sobre Discapacitat està fent realitat els propòsits que inspiraren la seua creació fa cinc anys. I això no seria possible sense la participació de totes les persones que assisteixen a les reunions. Gràcies, companyes i companys.)

Mar Dalmau Caselles / Cèsar Gimeno i Nebot
(publicat al núm. 70 del VOX UJI. Gener 2007)