Benvingudes sigueu totes les persones que visiteu aquest racó i que llegiu els nostres escrits.

dilluns, 16 de gener del 2012

ISONOMIA 10 ANYS

Isonomia commemora en 2012 el seu desè aniversari. El 16 de gener de 2002 es va signar l'acta de constitució de la Fundació Isonomia de la Universitat Jaume I, entitat sense ànim de lucre que té com funció la promoció i el foment de la igualtat d'oportunitats i de tracte entre dones i homes.

Així, sota el lema Isonomia 2012: deu anys per la igualtat, des de la fundació es llança una campanya que inclourà un programa d'activitats, a desenvolupar durant aquesta anualitat, amb l'objectiu de commemorar el desè aniversari de la seua constitució i continuar amb el treball que ha vingut desenvolupant, fent partícips a diversos col·lectius en l'avanç en matèria d'igualtat.

Durant aquests 10 anys, en el marc de les diferents iniciatives programades, Isonomia ha acostat a les institucions, organitzacions públiques i privades, associacions i ciutadania en general els coneixements de persones expertes en matèria d'igualtat, gènere i feminismes de diferents disciplines, contribuint amb això en l'avanç cap a la igualtat efectiva de dones i homes. Al voltant de 350 dones i un ampli nombre d'homes d'arreu del món (Celia Amorós, Amelia Valcárcel, Corinne Kumar, Lydia Cacho, Mª Ángeles Durán i Soledad Murillo, entre altres) han possibilitat el quefer de la Fundació Isonomia. Com reconeixement, des de la fundació, s'ha confeccionat un cartell en el qual es recorda el nom d'algunes d'aquestes dones feministes.

El programa anual d'activitats de la campanya inclou diverses accions i espais participatius com jornades obertes, seminaris, cursos, tallers, concursos o materials de sensibilització, iniciant la programació de Isonomia 10 anys amb el concurs “La meua GRAN dona”.

Més informació:
http://isonomia.uji.es/html2.php?file=docs/noticias/noticias_interior.html&id=1605