Benvingudes sigueu totes les persones que visiteu aquest racó i que llegiu els nostres escrits.

dissabte, 25 d’octubre del 2008

AMB CAMES QUE RODEN (24)

Diuen que els capritxos i els luxes es paguen, que són per a les persones que s'ho poden permetre. No n’hi ha res a objectar. Allò injust és quan s'anomena articles de luxe, i ens cobren com a tals, utensilis i aparells que són bàsics per a la vida quotidiana de les persones amb diversitat funcional i que no queda altre remei que adquirir. Hi ha ajudes per comprar–los. Però, entre reunir la documentació per sol·licitar-la, tramitar-la i, finalment, la concessió poden passar mesos. A més, aquestes subvencions només cobreixen una part del preu d’aquests; la resta l’hem de pagar les persones usuàries que, en general, cobrem pensions que no ens permeten aquests “luxes”.

Un altre inconvenient és que les ajudes tècniques que atorga la Seguretat Social de manera gratuïta tenen marcades períodes de temps considerables entre les successives concessions. Cada persona amb diversitat funcional fem ús d’aquestes ajudes tècniques amb més o menys freqüència, depenent de les necessitats que té; per tant és del tot arbitrari fixar períodes rígids per la sol·licitud, per exemple, d’una nova cadira de rodes i seria més lògic adaptar les concessions a les necessitats reals de cada persona usuària.

Quant a les reparacions, ortopèdies i fabricants massa sovint, com a especialistes que tenen l’exclusivitat dels productes i de les peces de recanvi, són cars i s’aprofiten de la situació allargant en excés els temps dels serveis. Saben que tenen la paella pel mànec i que esperarem i que pagarem el que siga. Per cert, les ortopèdies podrien oferir servei de préstec, com fan altres sectors, com per exemple els tallers de cotxes que en presten mentre reparen els nostres.

Tant de bo les referències que fa la Convenció sobre els drets de les persones amb discapacitat sobre la promoció de la investigació i el desenvolupament de les ajudes tècniques, així com de facilitar la disponibilitat d’aquestes per part de la ciutadania que les necessita, cristal·litzen en normatives que milloren la situació.


Mar Dalmau Caselles / Cèsar Gimeno i Nebot
(publicat al núm. 88 de VOX UJI. Octubre 2008)
II MARXA NO COMPETITIVA
PER LA IGUALTAT D'OPORTUNITATS

DE LES PERSONES AMB DIVERSITAT FUNCIONAL.
"TOTES LES PERSONES SOM DIFERENTS.
TOTES LES PERSONES SOM IGUALS"


Us invitem a participar en la Marxa que se celebrarà el diumenge dia 30 de novembre de 2008 a la ciutat de Castelló. Vine-te'n a recolzar els objectius i reivindicacions d'aquest esdeveniment:
  • Exigir la igualtat d’oportunitats de les persones amb diversitat personal.
  • Sensibilitzar a la ciutadania que és ella qui, moltes vegades, amb accions de les quals, generalment, no sol ser conscient causa o agreuja la discapacitat de persones veïnes seues.
  • Reivindicar la correcta implementació de la Llei d'autonomia personal. Un clam de totes les persones en situació de dependència, així com de les seues famílies, al veure que han transcorregut quasi dos anys des de l'entrada en vigor de la citada llei i no els arriben totes aquelles ajudes i atencions que el seu text promet.


PROGRAMA:
  • 10:30 h Recepció i lliurament de materials a la Plaça Major de Castelló.
  • 12:00 h Inici del recorregut de la Marxa no competitiva (Pl. Major - Pl. Pescateria - C/ José García - C/ Enmig - Porta del Sol - C/ Ruiz Sorrilla - Av. Rei En Jaume - C/ Arrufat Alonso - Pl. Maestrat - Rda. Magdalena - Pl. Independència.)
  • 13:15 h Lectura de Manifest al peu del Templet del Passeig Ribalta.
  • 14:00 h Paella monumental a degustar en el recinte de La Pèrgola.
  • 15:00 h Actuació musical.

Inscripcions:


Per telèfon: fins al 15 de novembre, trucant al 964 729145 (dilluns, dimecres i divendres, en horari de 10:30 a 13 h)


Per correu electrònic: fins al 15 de novembre, enviant un correu a marchagiat@gmail.com (indicant nom, cognoms i DNI)


Recordeu: si voleu degustar-hi la paella us haveu d'inscriure abans del 15 de novembre.


Si us plau, transmeteu aquesta informació a tots els vostres contactes.

Gràcies per la vostra col•laboració.

US ESPEREM A LA MARXA!!!!!